Valk 3 2
Valk 3 7

Ontdek de omgeving van Zeeland


Wie aan Zeeland denkt, denkt aan water. De provincie bestaat immers voor 40% uit water. De stranden van Zeeland staan bekend als de schoonste van Nederland, badplaats Zoutelande (op loopafstand van Camping Valkenisse) biedt door de beschutte ligging de meeste zonuren van Nederland en de duinen bij Groot Valkenisse behoren tot de hoogste van heel Nederland. De stranden bij Valkenisse, Dishoek en Westduin staan bekend om het prachtige zicht op de voorbijvarende schepen. Nergens anders varen de schepen zo dicht langs de kust als hier.

Veelzijdig Zeeland

Een Walhalla voor watersporters, natuurliefhebbers, rustzoekers, zonaanbidders, Bourgondiërs, fotografen, fietsers, wandelaars, levensgenieters, dierenvrienden...

Land in zee

Zeeland heeft een kustlijn van 650 kilometer, te veel om alles binnen één vakantie te ontdekken en tal van manieren om te genieten van de Zeeuwse kust. Het is heerlijk wandelen over de stranden, fietsen over de duinen, maar ook voor watersporters biedt Zeeland maximaal plezier. Menig toerist leert hier duiken, zeilen, suppen, wakeboarden, golfsurfen, windsurfen of kitesurfen. Langs de kustlijn zijn dan ook tal van adressen waar je een watersport naar keuze kunt leren.

Een vakantie in Zeeland is letterlijk verfrissend. Verblijven aan de kust is gezond; het inademen van frisse zeelucht met de zonnestralen op het gezicht, is het beste recept om het hoofd leeg te maken en de rust terug te vinden.

Zeeuwse steden

Naast het rustgevende van de natuur en de vrijheid op het strand, is het ook zeker de moeite waard om Zeeuwse steden te bezoeken. De historische stad Middelburg en havenstad Vlissingen, zijn beide goed per fiets bereikbaar vanaf Camping Valkenisse. Hier kunt u neerploffen op één van de vele terrassen, tussendoor wat shoppen in de plaatselijke boetiekjes of cultuursnuiven rondom de rijke historie van beide steden. Zo kunt u een rondvaart maken en historisch Middelburg ervaren vanaf het water. Middelburg stond vroeger bekend als VOC-stad, tegenwoordig komt men de stad graag bezoeken voor de veelheid aan monumenten. Hetzelfde geldt voor de havenstad Vlissingen, tevens geboorteplaats van zeeheld Michiel de Ruyter.

Culinair genieten

Een combinatie van koken, een snelle hap en uit eten is ideaal tijdens de vakantie. Voor frites met snacks en lekker softijs kunt u terecht bij de Take Away op het park. U kunt kiezen om op het (overdekte) terras te eten of bij de accommodatie.

In de omgeving is het aanbod aan restaurants groot. Veel van deze restaurants liggen op fiets- en soms zelfs loopafstand, zoals Restaurant Valkenisse (direct achter de camping) en Strandpaviljoen Jells aan Zee (direct onder aan de duinen). Trakteer uzelf op een bezoek en laat u culinair in de watten leggen.